Allantoin

Cildi yenileyici ve koruyucu etkisi kanıtlanmış doğal bir aktiftir.
ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) Allantoin’i Kategori 1 (güvenli ve etkili) de cilt koruyucu olarak sınıflandırmıştır.
Bir kozmetik hammadde olarak Allantoin’in çalışma mekanizması hala net olarak anlaşılamamış olmasına rağmen, değeri ve etkinliği yapılan birçok in-vitro ve in-vivo testlerle desteklenmiştir
Allantoin %0,3 kullanıldığında bile oldukça etkili bir anti inflamatuardır. Hem etkisi hem de ekonomik olması nedeniyle, reçetesiz topikal formülasyonlarda ve kozmetik ürünlerde yaygın olarak kullanılır.
Allantoin, cildin doğal yenilenmesi desteklemek, tahriş olmasını önlemek, nem tutma kapasitesini geliştirmek ve cildi yumuşatmak için kullanılır.

INCI Name: Allantoin
Diğer isimleri: Glyoxyldiureide, 5-Ureidohydantoin
Görünüm: Serbest akışlı beyaz bir toz
Çözünürlük: Su fazında çözünür
Kozmetik uygulamalar: Kuru ve çatlak cilt ve dudak bakım ürünleri, diş macunları, ağız çalkalama ürünleri, bebek krem ve losyonları, güneş sonrası ve tıraş sonrası bakım ürünleri, ıslak mendil, şampuan gibi pek çok üründe yaygın olarak kullanılır.