Cetyl Alcohol

CETYL ALCOHOL
Cetyl alcohol bitkisel yağlardan elde edilir. Bu çok amaçlı kalınlaştırıcı ajanın aynı zamanda nemlendirme özelliği de vardır. Krem ve losyonlara eklendiğinde viskozite arttırır, emülsiyonun yapısını iyileştirir ve sabitler, aynı zamanda formüllere opak bir görünüm, kadifemsi bir doku verir.

INCI Name: Cetyl alcohol
Diğer isimleri: Palmityl alcohol
Görünüm: Beyaz pullar ya da boncuklar şeklinde
Kozmetik uygulamalar: Krem, losyon, merhem, şampuan, saç kremi, balsam, makyaj ürünleri..