Oleox® : Hidrolize Zeytin Meyvesi

OLEOX®’u karakterize eden fenolik kısım çift koruyucu aktiviteye sahiptir. Cildi, UV-B ışınından koruyarak etkili bir güneş kremi gibi davranır. Güçlü bir anti-oksidan olduğu için doğal cilt savunmasını destekleyen yedek bir sistem olarak görev yapar, serbest radikallerin zararlarını engeller. OLEOX® 100% organik zeytin meyvesinden elde edilir ve tamamıyla sıvı formdadır. Meyvenin BioSıvılaştırılmasından sonra, bioteknolojik süreçlerle zeytinin ana fenolik bileşeni olan oleuropeinin, çok daha aktif bir molekül olan hydroxytyrosola çevrilmesi için bazı bio-saflaştırıcı aşamalar gerçekleştirilir.
OLEOX®, uygulamadan sonraki ilk dakika içerisinde serbest radikallere karşı aktif hale gelir. Zeytin yağından 50 kat daha fazla toplam fenolik yoğunluğa sahiptir. Zeytin hücre duvarlarında bulunan polisakkarit yapıda yüksek biofenol ve hyroxytyrosol içeriğiyle kozmetik ürüne değer katar.
OLEOX® dermo-kozmetik uygulamalar için, normalde karışım ve tek molekül olarak kullanılan diğer doğal anti-oksidanlarla kıyaslandığında, önemli miktarda yüksek antioksidan güce sahiptir
Genç ve yaşlı ciltlerde, anti radikal ve koruyucu ürünlerde, yüz, vücut, dekolte ve saç ürünleriyle, onarıcı cilt ürünlerinde kullanmak için uygundur.

INCI Name: Water (and) Olea europaea, citric acid, sodium benzoate, potassium sorbate
CTFA name: Hydrolyzed Olive Fruit
Kozmetik uygulamalar: Her türlü cilt bakım ürününde kullanılabilir. Genç ve yaşlı ciltlerde, anti radikal ve koruyucu ürünlerde, yüz, vücut, dekolte ve saç ürünleriyle, onarıcı cilt ürünlerinde kullanmak için uygundur.
Önerilen kullanım: 0.5 %

Bu hammadde ICEA tarafından sertifikalandırılmıştır