Adaçayı Ekstraktı

Adaçayı, diş otu veya meryemiye olarak da bilinir. Ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasından Salvia cinsini oluşturan kokulu bitkilere verilen addır. Orta Avrupa ve Balkanlar’da bulunur. Ülkemizde Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde yaygın olarak yetişir, başlık biçiminde çiçek açan, güzel kokulu bir bitkidir. Sadece Anadolu’da 90 kadar değişik türü yetişir.
Eski Mısırlılar bitkiyi, doğurganlık, bereket ve verimlilik amacıyla kullanmışlardır. Menekşeye benzeyen çiçekleri yaz aylarında açar. Çok eski çağlardan beri ünlü bir şifalı bitki olarak tanınır.
Çok iyi bir antiseptik ve iyileştirici olan adaçayı, kuvvet verici ve uyarıcı etkisi nedeniyle tercih edilir.

Genel ismi: Sage Extract
Bitkinin Latince ismi: Salvia officinalis
Ekstraktın elde edildiği kısım: Yaprak
Çözünürlük: Suda çözünebilen ya da yağda çözünebilen olarak iki formda da üretilebilir
Kozmetik uygulamalar: Her tür kozmetik formülde kullanılabilir