Aloe Vera Ekstraktı

Aloe Vera, eski kültürler tarafından uzun süredir kullanılan şifalı bir bitkidir.
Zambakgillerden olan Aloe Vera bitkisi Afrika kökenli olup, Mısırlıların bu şifalı bitkiyi M.Ö. 1500 tarihlerinden bu yana bitkisel tedavi amaçlı kullandıklarına dair kayıtlara rastlanmıştır. Günümüzde Batı Hint Adalarında ve Güneybatı Amerika’da ticaret amaçlı olarak yetiştirilmektedir.
Birçok türü bulunan Aloe Vera bitkisinin en faydalı türü Aloe Barbadensis'tir.
Aloe Vera içinde vitaminler, mineraller, amino asitler ve enzimler içeren yapısıyla besleyici özelliği güçlü olan bir bitkidir.
Nemlendirici, yatıştırıcı ve iyileştirici etkileri dolayısıyla kozmetik endüstrisinde oldukça geniş bir alanda kullanılır.

Genel ismi: Aloe Vera Extract
Bitkinin Latince ismi: Aloe barbadensis
Ekstraktın elde edildiği kısım: Yaprak ve sakız
Çözünürlük: Suda çözünebilen formda üretilebilir
Kozmetik uygulamalar: Su fazı bulunan her tür kozmetik formülde kullanılabilir