Aynısafa Ekstraktı

Aynısafa (Calendula officinalis), ülkemizde yetişen bitkiler arasında çok önemli bir yere sahiptir. Bu şifalı bitki ayrıca, altıncık, tıbbi öküzgözü, nergis, portakal nergisi ve tıbbi nergis olarak da anılır ve sokak çiçekçileri onu susi adı ile de tanırlar. 
Kozmetik endüstrisinde, tazeleyici, nemlendirici, yenileyici etkisinin yanı sıra anti inflamatuar etkiliği için de kullanılır.
 
Genel ismi: Calendula Extract
Bitkinin Latince ismi: Calendula officinalis
Ekstraktın elde edildiği kısım: Çiçek
Çözünürlük: Suda çözünebilen ya da yağda çözünebilen olarak iki formda da üretilebilir
Kozmetik uygulamalar: Her tür kozmetik formülde kullanılabilir