Isırgan Ekstraktı

Isırgan, ısırgangiller familyasının Urtica cinsinden Mayıs-Ağustos ayları arasında çiçek açan, bir yıllık veya çok yıllık, bir evcikli otsu bitki türlerinin ortak adıdır.
İyi bir arındırıcıdır, dolaşımı hızlandırır ve canlandırıcı etkisi sebebiyle kozmetikte kullanılır.
 
Genel ismi: Nettle Extract
Bitkinin Latince ismi: Urtica dioica
Ekstraktın elde edildiği kısım: Yaprak
Çözünürlük: Suda çözünebilen ya da yağda çözünebilen olarak iki formda da üretilebilir
Kozmetik uygulamalar: Her tür kozmetik formülde kullanılabilir