Lavanta Ekstraktı

Lavanta, ballıbabagiller familyasından Lavandula cinsini oluşturan Akdeniz kökenli bitki türlerinin ortak adı.
Atlas Okyanusu adalarından, Akdeniz çevresi ülkelerine ve Hindistana kadar uzanan geniş bir alanda yetişen lavanta cinsi üyeleri, çalı görünümlü, toplu başak biçiminde mavi, morumsu ya da kırmızı çiçekler açan bitkilerdir. Lavanta dağlarda 1000-1800 m arasında yüksekliklerde yetişir.
Kozmetik endüstrisinde, rahatlatıcı, yatıştırıcı ve sakinleştirici etkisinden dolayı tercih edilir.
 
Genel ismi: Lavander Extract
Bitkinin Latince ismi: Lavandula angustifolia
Ekstraktın elde edildiği kısım: Çiçek
Çözünürlük: Suda çözünebilen ya da yağda çözünebilen olarak iki formda da üretilebilir
Kozmetik uygulamalar: Her tür kozmetik formülde kullanılabilir