Papatya Ekstraktı

Ülkemizde babunç, tıbbi papatya ya da sadece papatya adlarıyla bilinir. Papatya; genelde balçıklı topraklarda, orman çayırlıklarında, eğimli topraklarda, tahıl, mısır, patates ve şalgam tarlalarında yetişir.
Cildi sakinleştirir ve tazelerken, arındırır. Antiseptik bir bitkidir, özellikle bebek ve hijyen ürünleri ile saç grubu ürünlerinde kullanımı tercih edilir.
 
Genel ismi: Chamomile Extract
Bitkinin Latince ismi: Anthemis nobilis
Ekstraktın elde edildiği kısım: Çiçek
Çözünürlük: Suda çözünebilen ya da yağda çözünebilen olarak iki formda da üretilebilir
Kozmetik uygulamalar: Her tür kozmetik formülde kullanılabilir