Salatalık Ekstraktı

Kabakgiller familyasından bir bitki türü ve meyvesine verilen genel addır. Anayurdunun Kuzey Hindistan olduğu sanılan bitkinin tarımı çok eski dönemlerden beri yaygın olarak yapılmaktadır. Bol su seven bu bitki hemen her türlü iklimde yetişir fakat kurak yerlerde yetişemez. İç Anadolu’da tarımı yaygındır.
Nemlendirici, tazeleyici, sıkılaştırıcı ve yumuşatıcı etkisi nedeniyle kozmetik endüstrisinde kullanılır.
 
Genel ismi: Cucumber Extract
Bitkinin Latince ismi: Anthemis nobilis
Ekstraktın elde edildiği kısım: Meyve
Çözünürlük: Suda çözünebilen ya da yağda çözünebilen olarak iki formda da üretilebilir
Kozmetik uygulamalar: Her tür kozmetik formülde kullanılabilir