Sarımsak Ekstraktı

Sarımsak, Alliaceae familyasına dahil olan, Allium cinsinden bir soğanlı bitki türüdür. 25-100 cm yüksekliğe kadar boy atar. Yapraklarında, saplarında ve toprakaltındaki soğanında kokulu bir yağ bulunur.
Sarımsak yıllık bir bitkidir. Soğan, yabani soğan, zambak ve pırasa ile akraba olan sarımsak doğada yabani ortamda yetişmez. Tarih boyunca bir kültür bitkisi olduğu, olasılıkla güneybatı Asya'da doğada yetişen Allium longicuspis türünden türetilmiş olduğu düşünülmektedir.
Kozmetik endüstrisinde, özellikle saç bakım ürünlerinde sıkça tercih edilir. Anti septik, anti oksidan, anti akne, anti bakteriyel, anti fungal etkinliği açısından da birçok üründe kullanılabilir.
 
Genel ismi: Garlic Extract
Bitkinin Latince ismi: Allium sativum
Ekstraktın elde edildiği kısım: Meyve
Çözünürlük: Suda çözünebilen ya da yağda çözünebilen olarak iki formda da üretilebilir
Kozmetik uygulamalar: Her tür kozmetik formülde kullanılabilir