Tatlı Badem Ekstraktı

Badem, gülgiller (Rosaceae) familyasının Prunoideae alt familyasından, meyvesi yenebilen küçük bir ağaç türü. Badem bu ağacın meyvesidir. Şeftali ile birlikte Prunus'un alt cinsi amygdalusun içinde yer alır.
Besleyici, yumuşatıcı ve antioksidan özellikleri nedeniyle kozmetik endüstrisinde tercih edilir.
 
Genel ismi: Sweet Almond Extract
Bitkinin Latince ismi: Prunus dulcis
Ekstraktın elde edildiği kısım: Çekirdek
Çözünürlük: Suda çözünebilen ya da yağda çözünebilen olarak iki formda da üretilebilir
Kozmetik uygulamalar: Her tür kozmetik formülde kullanılabilir