Natural Red Color /OS

Alkanna tinctoria Hodan (borage) ailesindendir. Akdeniz bölgesinde doğal olarak yetişir ve köklerinden kırmızı boya elde edilen bir bitkidir. Alkanna tinctoria ayrıca orchanet, İspanyol bugloss veya Languedoc bugloss olarak da bilinir.

Alkanna tinctoria’nın parlak mavi çiçekleri ve siyahımsı koyu kırmızı kökleri vardır. Bu kök Akdeniz bölgesinde antik çağlardan beri bitkisel yağlar, şarap ve alkollü eriyiklere, vernik ve dudak renklendiricilerine kırmızı renk vermek için kullanılır.
 
INCI: Glycine soja oil; Alkanna tinctoria extract; Tocopheryl acetate
Kozmetik kullanım: Her türlü masaj ve banyo yağlarında, çeşitli cilt bakım krem ve losyonlarında, saç bakım ürünlerinde..vb.
Görünüm: Şeffaf koyu kırmızı sıvı