KVKK Müşteri Aydınlatma Metni

/
KVKK Müşteri Aydınlatma Metni

SURYA KİMYA SANAYİ TİC. LTD. ŞTİ.

MÜŞTERİ AYDINLATMA METNİ

1. TANIMLAR

Kişisel Veri: Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi,

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”): 7 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu, Veri İşleyen: Veri sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak onun adına Kişisel Verileri işleyen gerçek veya tüzel kişiyi,

Veri Sorumlusu: Kişisel Verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişiyi ifade eder.

Surya Kimya Sanayi Tic. Ltd. Şti., kişisel verilerinizin hukuka uygun olarak toplanması, saklanması ve paylaşılmasını sağlamak ve gizliliğini korumak amacıyla mümkün olan en üst seviyede idari ve teknik tedbirleri almaktadır.

Amacımız; 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 10. maddesi gereğince ve sizlerin memnuniyeti doğrultusunda, kişisel verilerinizin alınma şekilleri, işlenme amaçları, paylaşılan kişiler, hukuki nedenleri ve haklarınız konularında sizi en şeffaf şekilde bilgilendirmektir.

2. VERİ SORUMLUSUNUN KİMLİĞİ

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“6698 sayılı Kanun”) uyarınca, kişisel verileriniz; veri sorumlusu olarak Ferhatpaşa Mh. Mareşal Fevzi Çakmak Cd. G22. Sk. No:52 Ataşehir İSTANBUL adresinde faaliyet gösteren Surya Kimya Sanayi Tic. Ltd. Şti. (“ŞİRKET”) tarafından aşağıda açıklanan kapsamda toplanacak ve işlenebilecektir.

3. TOPLANAN KİŞİSEL VERİLER VE TOPLAMA YÖNTEMİ

Şirketimiz tarafından; müşterilerden kimlik, iletişim, hukuki işlem, müşteri işlem, fiziksel mekan güvenliği, finans ile imza ve el yazısı kategorilerinde aşağıda yer alan amaçlar doğrultusunda kişisel veri toplanabilmektedir.

Kişisel verileriniz; Şirketimiz adına veri işleyen gerçek ve tüzel kişiler tarafından ya da otomatik yollarla; matbu formlar ve sözleşmeler, görüntü kayıt cihazları, e-posta ve web sitesi ile her nevi bilgisayar ve elektronik araç ve uygulama üzerinden; sözlü, yazılı veya elektronik ortamda toplanmaktadır.

4. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMAÇLARI VE İŞLEMENİN HUKUKİ NEDENLERİ

Toplanan kişisel verileriniz aşağıdaki tabloda belirtilen amaçlar doğrultusunda ve 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. Maddesine uygun olarak aşağıda belirtilen hukuki nedenlerle işlenmektedir.

 

İşlenen Kişisel Veri KategorisiKişisel Verilerinizin İşlenme AmaçlarıKişisel Veri İşlemenin Hukuki Dayanakları
Kimlik
  • Finans Ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi
  • Hukuk İşlerinin Takibi Ve Yürütülmesi
  • İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Saklama ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi
  • Verilmesi
  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi
  • Hukuki Yükümlülük
  • Hakkın tesisi ve kullanılması
  • Veri Sorumlusunu Meşru Menfaati
İletişim
  • Finans Ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi
  • Hukuk İşlerinin Takibi Ve Yürütülmesi
  • İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • İş Sürekliliğinin Sağlanması Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi
  • Hukuki Yükümlülük
  • Sözleşme İmzalanması
  • Veri Sorumlusunu Meşru Menfaati
Hukuki İşlem
  • Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi
  • Hukuk İşlerinin Takibi Ve Yürütülmesi
  • Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Hukuki Yükümlülük
  • Veri Sorumlusunu Meşru Menfaati
Müşteri İşlem
  • Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Sözleşme İmzalanması
  • Hukuki Yükümlülük
  • Veri Sorumlusunu Meşru Menfaati
Fiziksel Mekan Güvenliği
  • Fiziksel Mekan Güvenliğinin Temini
  • Taşınır Mal Ve Kaynakların Güvenliğinin Temini
  • Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi
  • Veri Sorumlusunu Meşru Menfaati
  • Hakkın tesisi ve kullanılması
Finans
  • Finans Ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi
  • Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Hukuki Yükümlülük
  • Sözleşme İmzalanması
  • Veri Sorumlusunun Meşru Menfaati
Diğer Bilgiler- İmza ve El Yazısı
  • Finans Ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi
  • Veri Sorumlusunun Meşru Menfaati Çerçevesinde İmzalanması Gereken Sair Evraklar
  • İleride Doğabilecek Uyuşmazlıklarda Delil
  • Olarak Kullanılması
  • Veri Sorumlusunun Meşru Menfaati
  • Sözleşme İmzalanması

 

5. KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

Toplanan kişisel verileriniz; 6698 Sayılı Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kurallara uygun olarak ve yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilmesi ile sınırlı ve ölçülü olmak üzere;

  • Hissedarlara,
  • Gerçek kişiler veya özel hukuk tüzel kişilerine,
  • Yetkili Kamu Kurum ve Kuruluşlarına aktarılabilir.

6. KİŞİSEL VERİ SAHİBİNİN 6698 SAYILI KANUN’UN 11. MADDESİNDE SAYILAN HAKLARI

Bu kapsamda kişisel veri sahipleri;

a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

d) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

e) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

f) 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

h) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanıma ilişkin taleplerinizi, Veri Sorumlusu Başvuru Esas ve Usulleri Hakkında Tebliğde belirtilen Başvuru usullerine uygun olarak Surya Kimya Sanayi Tic. Ltd. Şti. Ferhatpaşa Mh. Mareşal Fevzi Çakmak Cd. G22. Sk. No:52 Ataşehir İSTANBUL adresinden veya muhasebe@surya.com.tr kayıtlı posta adresine ilettiğiniz taktirde, Şirketimiz talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde sonuçlandıracaktır.

Başvurularda sadece başvuru sahibi kişi hakkında bilgi verilecek olup diğer aile fertleri ve üçüncü kişiler hakkında bilgi alınması mümkün olmayacaktır. Şirket’in cevap vermeden önce kimliğinizi doğrulama hakkı saklıdır.

Başvurunuzda;

a) Adınızın, soyadınızın ve başvuru yazılı ise imzanızın,

b)Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için T.C. kimlik numaranızın, yabancı iseniz uyruğunuzun, pasaport numaranızın veya varsa kimlik numaranızın,

c) Tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresinizin,

ç) Varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon ve faks numaranızın,

d) Talep konunuzun, bulunması zorunlu olup varsa konuya ilişkin bilgi ve belgelerin de başvuruya eklenmesi gerekmektedir.

Talebinizin niteliğine göre kimlik tespitine olanak sağlayacak bilgi ve belgelerin eksiksiz ve doğru olarak tarafımıza sağlanması gerekmektedir. İstenilen bilgi ve belgelerin gereği gibi sağlanmaması durumunda, ŞİRKET tarafından talebinize istinaden yapılacak araştırmaların tam ve nitelikli şekilde yürütülmesinde aksaklıklar yaşanabilecektir. Bu durumda, Şirket kanuni haklarını saklı tuttuğunu beyan eder. Bu nedenle, başvurunuzun talebinizin niteliğine göre eksiksiz ve istenilen bilgileri ve belgeleri içerecek şekilde gönderilmesi gerekmektedir.

Yazmaya başlayın ve aramak için Enter'a basın.

Shopping Cart